Investeer

Informatie over investeren

Wilt u weten wat er met uw geld gebeurd en wilt u weten wie er achter de financieringsaanvraag zit, dan bent u bij Actiefgeld aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u snel en eenvoudig contact op kunt nemen met de financieringsaanvrager. U kunt gemakkelijk binnen een regio zoeken naar financieringsaanvragen met onze kaart functie. Tevens kunt u de financieringsaanvraag delen met vrienden zodat deze mee kunnen investeren. Uw keuze wordt vergemakkelijkt door een onafhankelijk krediet beoordelaar namelijk Creditsafe.

Onderhandelen

Wij zijn het enige platform wat het mogelijk maakt daadwerkelijk te onderhandelen over de voorwaarden en condities van uw mogelijke te vestrekken financiering. Treed in contact met de financieringsaanvrager en kijk hoe u samen tot een deal kunt komen en onder welke voorwaarden. Zorg er wel voor dat u reëel bent en geen woekerpolis rentes rekent. Het moet namelijk voor de financieringsaanvrager wel mogelijk zijn om u terug te betalen.

Risico’s

Investeren komt niet zonder risico’s, je kunt het hele bedrag verliezen. Zorg er daarom voor dat u geld investeert wat u kunt missen. Als uw investering niet rendeert moet dit geen invloed hebben op uw dagelijks leven. U moet nog gewoon boodschappen kunnen doen en de huur of hypotheek kunnen betalen.
Wilt u weten of u kunt gaan beleggen? Stel u zelf de onderstaande vragen:
  • Hoeveel heeft u maandelijks nodig voor de noodzakelijke uitgaven (vaste lasten, voeding, kleding)?
  • Hoeveel houdt u dan nog over van uw inkomen?
Houdt u maandelijks geen geld over? Dan is het niet verstandig om te investeren.

Wanneer kan ik investeren?

Beleg alleen met geld dat u kunt missen. Als de belegging weinig of niets oplevert, moet dit geen gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. U moet nog gewoon boodschappen kunnen doen en de huur of hypotheek kunnen betalen.

Wilt u weten of u nu kunt gaan beleggen? Beantwoord dan de volgende vragen:

  • Hoeveel heeft u maandelijks nodig voor de noodzakelijke uitgaven (vaste lasten, voeding, kleding)?
  • Hoeveel houdt u dan nog over van uw inkomen?

Houdt u maandelijks geen geld over? Dan is het niet verstandig om te gaan beleggen.

Spaarpotje voor verwachte/onverwachte uitgaven

Mocht u geld overhouden en willen investeren zorg dan dat u rekening houdt met verwachte/onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld een vakantie of reparatie aan uw auto. Er is een handige tool opgesteld door het nibud om te berekenen welke mininumbuffer u in uw situatie nodig hebt. Bereken met de BufferBerekenaar  welke minimumbuffer u in uw situatie zou moeten hebben. De opbrengst van een belegging is onzeker. Daarom is het verstandig altijd wat geld op uw spaarrekening te hebben.

Heeft u meer spaargeld dan de minimumbuffer, dan kunt u welicht het overige bedrag gebruiken om te investeren. Dit bedrag hoeft u uiteraard niet aan te wenden voor investeringen. Als u niet graag risico loopt dan is het raadzaam om uw geld op een spaarrekening te zetten.